Jeśli znacie fajne przepisy, zróbcie kilka zdjęć i dajcie nam znak! gazeta@uzetka.pl – w temacie maila “mój przepis” 🙂
Jabłka w cieście
Składniki:
– szklanka mąki
– 1 jajko
– ¾ szklanki mleka
– jabłka
– cukier, cukier waniliowy, cukier puder
– olej
1. Jabłka obrać, pokroić w krążki i wydrylować.
2. Jajko, mąkę, mleko, łyżkę oleju i cukry wymieszać na jednolitą masę, jeśli będzie za gęsta dodać mleka.
3. Krążki z jabłek zamaczać w cieście i smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju.
4. Jak już będą zarumienione, zdjąć z ognia, posypać cukrem pudrem lub waniliowym – i wcinać.
Smacznego!
Autor: Kornelia Kornosz, Fot. Wojciech Waloch