Po ponad miesięcznej przerwie znów otwarta jest Jadłodzielnia. Ponownie możemy częstować się jedzeniem, które tam trafia, ale i samemu przynosić produkty.
Jak zawsze, najważniejsza jest nasza higiena i świeżość żywności. Zwróćmy uwagę, czy jedzenie jest opisane datą ważności lub przygotowania. Sięgajmy po nie w rękawiczkach lub po wcześniejszej dezynfekcji dłoni.
Wolontariusze Jadłodzielni radzą też, by częściej dzielić się żywnością, która jest zapakowana fabrycznie. Dodajmy, że zielonogórska Jadłodzielnia mieści się przy ulicy Moniuszki. To widoczna z daleka, zielona szafa.
https://www.facebook.com/jadlodzielnia/photos/a.1614824961879273/3460992527262498/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARB9EuYQe67wvNLZkj8UxKPW8y3POPj4mSpQC6Msypp7Mir8xgOxV1_6xKX6WwD1VWTZT_7mfl6M3oHoHSuZE4Xr6OrNfxzLXfrmac8s34EiaFy-IxHcOdLtbg3aNz0k4439f_i9iLfKdflraElZNSqy_gUFuyvjV41ojkPltEH_7iHVEkaeAB-6OND1LurRZ4cXykC4ZIzf0VXooHc5Kz-jYniIa4-Bojskixu4v7d59OURydgoehUzk0DkCh6fiqF_zAPexmGRyL408iUG8GQJx1h0TQc2Z0GHXqwxAg0Tb_YMMyn7xAaFRD11crYmweaXPCD4ESmNONPpytfcolzbBWfa7KsTO6n9FhfJpBtZ6nf9pmfQcllpyA&__tn__=-R