Nowa pizzeria musi przebić się na rynku. Zdaniem Patryka Graczyka pomocne są promocje. Przyciągają one nowych klientów, szczególnie studentów. Nasz gość twierdzi, że prawdziwą pizze ciężko upiec w domu. Do tego trzeba profesjonalnego pieca. – Potrzebny jest specjalny sprzęt. Nasz piec potrafi osiągnąć temperaturę ponad 300 stopni, zwykłe piekarniki tego nie potrafią. Jest kilka innych elementów, które wpływają na pizzę – wyjaśnia nasz gość.
Patryk Graczyk zdradził nam także, jakie są kulinarne gusta mieszkańców naszego miasta. – Ludzie najczęściej proszą o pizze z mięsem. Te wegetariańskie są dodatkiem, ponieważ ludzie zamawiają je rzadziej. Podobnie jest z owocami morza – twierdzi Patryk.
Gość Radia Index przypomniał też, że pizzeria La Bomba działała już wcześniej w Zielonej Górze. Po kilkunastu latach nieobecności powróciła do naszego miasta.
Cały zapis rozmowy z Patrykiem Graczykiem jeszcze dzisiaj znajdziecie na naszej stronie internetowej.
Autor: kt