KULTURA:LUBUSKIE:ZIELONA GÓRA:

W Dąbiu czas na… gotowanie

Lubuskie Lato Kulturalne ma różne oblicza. Muzyczne, teatralne, ale również kulinarne. To ostatnie wraz z uczestnikami odkrywać będzie w niedzielę Joanna Brodzik.

Aktorka wywodząca się z naszego regionu chętnie powraca tu z różnymi projektami. Tym razem nad jeziorem w Dąbiu poprowadzi warsztaty kulinarne na bazie napisanej przez siebie książki „Umami. Opowieści i przepisy”.

Widownia jest nieograniczona. Przychodźcie, przyjeżdżajcie. Będziemy mogli cieszyć się z tym, że będziemy przy jednym stole. O tym tak naprawdę jest ta książka.

Warsztaty na terenie ośrodka Temar w Dąbiu rozpoczną się w południe i potrwają do 15:00.

Będę gotowała w towarzystwie Kacpra Szafrańskiego, który nauczy nas i wykona wytrawną zupę jabłkową, która jest regionalnym hitem.

Po warsztatach, o 16:00 odbędzie się spotkanie autorskie. Więcej o warsztatach także na Facebooku wydarzenia.

Zobacz więcej
Back to top button
0:00
0:00