SPORT:

Mateusz Griese i Rafał Macios zwycięzcami Pucharu Polski w strzelectwie

Znakomicie zaprezentował się w karabinie 60 strzałów leżąc juniorów Mateusz Griese, który w eliminacjach uzyskał znakomity wynik 590 pkt, znacząco poprawiając rekord życiowy, a w finale nie pozwolił się dogonić rywalom. Do tego należy dodać, że strzelnica wrocławska jest bardzo trudna do tej konkurencji, a mimo tego zawodnik „Gwardii” Zielona Góra zaprezentował się doskonale. Kolega klubowy Mateusza Bartosz Lemański był ósmy z rekordem życiowym 583 pkt.
Drugie zwycięstwo dla „Gwardii” odniósł Rafał Macios w pistolecie szybkostrzelnym juniorów. Akurat w tej konkurencji zawodnicy „Gwardii” są potęgą i zwycięstwo któregoś z nich nie jest niespodzianką. Po eliminacjach prowadził Damian Żołądziejewski, który strzelił rekord życiowy 556 pkt. Drugie miejsce zajmował Robert Mąkowski, a Rafał Macios przed finałem był dopiero piąty. W sześcioosobowym finale Rafał Macios okazał się najlepszy uzyskując 16 pkt. Damian Żołądziejewski zajął trzecie miejsce 13 pkt, a Robert Mąkowski był czwarty 10 pkt.
Z pozostałych zawodników Gwardii Zielona Góra trzecie miejsce w pistolecie dowolnym juniorów zajął Grzegorz Długosz, głównie dzięki dobremu strzelaniu w finale (517 + finał 87,8 = 604,8). Damian Springer był ósmy w tej konkurencji. W pistolecie sportowym juniorów Damian Żołądziejewski uplasował się na czwartym miejscu (554 pkt), a Robert Mąkowski był szósty (553 pkt). W pistolecie szybkostrzelnym seniorów Łukasz Mowczan zajął piąte miejsce (545 pkt), a Maciej Marek był siódmy (541 pkt). Bardzo dobrze postrzelały zielonogórskie juniorki w strzelaniach karabinowych. Monika Griese była czwarta w karabinie pneumatycznym (389 pkt + finał 98,6 = 487,6), a Magdalena Stojak zajęła szóste miejsce w karabinie sportowym 3×20 strzałów (560 pkt + finał 94,0 = 654,0).
 
 

Autor: Informacja prasowa

Zobacz więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
0:00
0:00