ZIELONA GÓRA:

U Jadźki na podwórku – konkurs kiszenia ogórków

Zielonogórzanie, którzy są chętni aby spróbować swoich sił w ogórkowym wyzwaniu powinni zaopatrzyć się we własne tajemne przyprawy, które zagwarantują im sukces. Reszta składników potrzebna do stanięcia w szranki z innymi zawodnikami jest dostępna na miejscu. Organizatorzy zapewniają zarówno ogórki i słoiki, jak i podstawowe dodatki, takie jak czosnek czy chrzan. Z uwagi na wielkie zainteresowanie jakim cieszy się cała impreza ilość przygotowanych słoików będzie ograniczona. Kulinarne próby zawodników oceniać będzie specjalna komisja, która aby należycie przygotować się do powierzonego im zadania, ogórków kiszonych unikała przez cały rok.

Jadwiga Boch-Kokot, właścicielka Galerii u Jadźki

Po słoikowej rywalizacji przewidziano coś na rozładowanie konkursowego napięcia. Na zielonogórzan czekać będzie potańcówka miejska w rytmie ska, serwowana przez zespół Las Melinas.

Wszyscy śmiałkowie  powinni zjawić się na podwórzu Galerii u Jadźki 8 sierpnia, o godzinie 18.00.

Autor: Anna Karmowska

Zobacz więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
0:00
0:00