ZIELONA GÓRA:

Odwiedzamy Lubuską Spiżarnię

Szerzej o samej inicjatywie Lubuskiej Spiżarni opowie Małgorzata Lachowicz – Murawska, prezes Lubuskiej Pętli Kulturalnej:

Małgorzata Lachowicz – Murawska

Na targu produktów tradycyjnych można znaleźć takie produkty jak: regionalne sery, wędliny, ryby, miody, wina, soki i oleje tłoczone, przetwory, pierniczki i inne wypieki.

O produktach, ich wyrobie i swoich przedsięwzięciach opowiedzą już sami wystawcy.

Anna Makowska, właścicielka ciastkarni Pan Ciastek:

Anna Makowska

Robert Towpik, sprzedawca z tłoczni oleju na zimno Olej Lniany – Siedem Łanów:

Robert Towpik

Grzegorz Koza, rybak jeziorowy, prowadzi gospodarstwo Rybacka Chata w Wojnowie:

Grzegorz Koza

Michał Kozłowicz, główny sprzedawca w Masarni Motyka:

Michał Kozłowicz

Przypomnijmy, Lubuska Spiżarnia odbywa się w każdą sobotę na ulicy Fabrycznej 13b, od 8:00 do 13:00.

Autor: Weronika Dobrowolska

Zobacz więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
0:00
0:00