Raz w miesiącu Index smaków wyrusza w kulinarną podróż. Tym razem Janusz Klimenko zabrał nas do krainy jak z baśni – Toskanii. W tym odcinku koncentrujemy się nie na intensywności jej kolorów i pięknych krajobrazach, ale soczystości steków po florencku. Mniam!
Bistecca alla Fiorentina – to nie pyszny kawałek mięsa, ale ogromny jego kawał. Ile waży? Jaka jest w ogóle historia steków z Toskanii?
Janusz Klimenko
Pod słońcem Toskanii można znaleźć również oliwę z oliwek i niepowtarzalne lody. Jeśli zaostrzył wam się apetyt, zapraszamy do wysłuchania trzeciego odcinka audycji Index smaków w całości:
Index smaków, 23.03.2018 r., odcinek 3
Kolejny odcinek już w najbliższy piątek o 13.30 na 96 fm. Będzie świątecznie i jajecznie.
Przypominamy, że w każdym odcinku do wygrania atrakcyjne nagrody ufundowane przez sklep Przyjaciele Jedzenia.