Jak radzi sobie gastronomia w Zielonej Górze? Między innymi o tym rozmawialiśmy dziś z zielonogórskim gastronomem, radnym Zielonej Razem Rafałem Kaszą.
Branża wobec trwającej pandemii przeżywa trudne, by nie powiedzieć dramatyczne chwile. Co teraz? Czy zielonogórskie lokale – wzorem chociażby tych na Podhalu – będą otwarte?
Dużo jest zapytań, czy mamy się otwierać. Nikomu jednoznacznie nie odpowiem. Trudno mi odpowiedzieć, chociaż na hurra w Zielonej Górze nie przewiduje, by branża się otwierała.
Branża wciąż zgodnie z obowiązującymi obostrzeniami musi być jednak zamknięta. Pojawiają się pytania, czy zielonogórscy gastronomowie mówią jednym głosem? Czy każdy jest kowalem własnego losu?
Chcę zorganizować takie spotkanie branży gastronomów i przedsiębiorców. Zastanawiam się, jak to zorganizować fizycznie.
Program „Rozmowa na 96 FM” od poniedziałku do piątku o 9.30 i już teraz na portalu wzielonej.pl