Daniel Rafalski przekonuje, że choć na pierwszy rzut oka ceny gotowych dań są wyższe niż te przyrządzane samodzielnie, to gdy dodamy własny czas, paliwo, prąd i inne poniesione koszty okaże się, że kupując gotowe potrawy możemy nawet zaoszczędzić.
Coraz więcej imprez organizujemy we własnym zakresie w prywatnych domach czy ogrodach, ale równocześnie coraz chętniej korzystamy z usług firm cateringowych. Tak jest na przykład z sylwestrem. Zamawiane są przede wszystkim dania ciepłe, pieczone wędliny, galarety, sałatki czy tatar.
Zapełnienie wigilijnego stołu potrawami wigilijnymi zamówionymi w firmie cateringowej czteroosobową rodzinę kosztuje w tym roku około 300-400 złotych. Za litr barszczu czerwonego musimy zapłacić w granicach 15 złotych, półmisek ryby po grecku lub śledzia kosztować nas będzie około 25 złotych, a na cztery porcje pierogów z kapustą i grzybami wydamy około 50 złotych.
Autor: IAR