LUBUSKIE:

Ta wiedza przyda się także przed świętami

Zakończyły się warsztaty organizowane przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego. Zainteresowanie było spore, zapisy na wolne miejsca rozeszły się w kilkanaście minut.

Wiedza wyniesiona ze spotkań przyda się także w trakcie szykowana świątecznych potraw. Mówi Katarzyna Wojtkowiak, uczestniczka warsztatów z Nowej Soli.

Robiliśmy kiełbasę w słoikach. Rewelacyjną. Na pewno świątecznie wykorzystamy tę potrawę.

Lekcje zdrowego żywienia na bazie regionalnych produktów miały różne oblicza. Joanna Kardynia z Gospodarstwa BioLas prowadziła warsztaty zielarskie.

Pokazywałam, jak robić maceraty wodne, octowe, olejowe z różnych ziół. Pokazywałam też zasady łączenia ziół. Zainteresowanie było spore.

Kolejne warsztaty odbędą się wiosną przyszłego roku.

Zobacz więcej
Back to top button
0:00
0:00