Lubuskie Lato Kulturalne ma różne oblicza. Muzyczne, teatralne, ale również kulinarne. To ostatnie wraz z uczestnikami odkrywać będzie w niedzielę Joanna Brodzik.
Aktorka wywodząca się z naszego regionu chętnie powraca tu z różnymi projektami. Tym razem nad jeziorem w Dąbiu poprowadzi warsztaty kulinarne na bazie napisanej przez siebie książki „Umami. Opowieści i przepisy”.
Widownia jest nieograniczona. Przychodźcie, przyjeżdżajcie. Będziemy mogli cieszyć się z tym, że będziemy przy jednym stole. O tym tak naprawdę jest ta książka.
Warsztaty na terenie ośrodka Temar w Dąbiu rozpoczną się w południe i potrwają do 15:00.
Będę gotowała w towarzystwie Kacpra Szafrańskiego, który nauczy nas i wykona wytrawną zupę jabłkową, która jest regionalnym hitem.
Po warsztatach, o 16:00 odbędzie się spotkanie autorskie. Więcej o warsztatach także na Facebooku wydarzenia.