Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego rusza z warsztatami z producentami regionalnymi. Choć jak mówią organizatorzy – nie będą to zwykłe warsztaty, a podróż w głąb lubuskich smaków i rękodzieła. Szkolenia odbędą się w naszym regionie już po raz trzeci.
Warsztaty będą się odbywały na terenie skansenu w Ochli. Pierwsze już w najbliższą niedzielę 30 kwietnia. Start o godzinie 10. A na początek warsztaty z grillowania. Poprowadzi je szef kuchni Maciej Ostrowski. Na ruszt pójdą szaszłyki z kurczaka – mówi prowadzący warsztaty.
Żeby wziąć udział w warsztatach – należy się zapisać. Nabór chętnych potrwa do 30 kwietnia. Zgłaszać się można poprzez stronę Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego. I co ważne – warsztatach uczestniczyć mogą dzieci od 10 roku życia, którym będzie towarzyszyć zgłoszony w formularzu opiekun.