LUBUSKIE:ZIELONA GÓRA:

Zielonogórzanie szturmem ruszyli do ogródków gastronomicznych: “Klienci tęsknili za piciem kawy z porcelany”

Zgodnie z decyzją rządu od soboty 15 maja otwarte zostały ogródki gastronomiczne. I jak nie trudno się domyślić – zapełniły je tłumy stęsknionych klientów. W Zielonej Górze chętnych na skorzystanie z oferty gastronomicznej było tak wielu, że obsługa większości restauracji i kawiarni musiała dostawić dodatkowe stoliki. 

Powiew normalności – tak o otwarciu ogródków gastronomicznych mówią zarówno klienci, jak i restauratorzy. Ci drudzy, pomimo zmęczenia po dwóch intensywnych dniach, cieszą się, że mogli ruszyć ze stacjonarną obsługą klientów. Tęsknili też klienci.

Nieco luźniej w ogródkach gastronomicznych było w poniedziałkowe przedpołudnie. Choć i wtedy klientów nie brakowało.

Póki co otwarte zostały tylko ogródki gastronomiczne. Kolejnym krokiem ku gastronomicznej normalności będzie otwarcie sal restauracyjnych. Ma to nastąpić 29 maja.

 

Zobacz więcej
Back to top button
0:00
0:00