POLSKA I ŚWIAT:

Stypendium z Wyboru – zagłosuj!

19 grudnia 2011 wystartowała faza głosowania w II edycji Stypendium z Wyboru. W Stypendium z Wybory głosowanie jest w pełni otwarte, co oznacza, że mogą wziąć w nim udział wszyscy internauci. Głosować będą też Mecenasi – ich głos liczy się za 25 zwykłych głosów.
 
Pomóż wybrać laureatów programu – zagłosuj na te osoby, które według Ciebie najbardziej zasługują na stypendium. “UZetka” gorąco poleca aplikację naszego dziennikarza, Pawła Sochackiego!

II edycja Stypendium z Wyboru rozpoczęła się 17 października 2011 r. i potrwa do 22 stycznia 2012 r. – do wtedy też możecie głosować.

 
Zachęcamy do głosowania!
Paweł aplikuje o 4 tys. złotych, które chce przeznaczyć na wydanie książki o tematyce krajoznawczej:
 
“Trzy lata temu postanowiłem napisać artykuł do jednej z lokalnych gazet na temat mojej rodzinnej miejscowości. Jestem studentem turystyki i miłośnikiem regionu, w którym mieszkam. Zbierając informacje w bibliotekach i przeprowadzając wywiady z mieszkańcami nagromadziłem tyle materiału, że żadna z gazet nie zgodziłaby się na publikację tak dużego tekstu – nawet w cyklach. Za namową rodziców i przyjaciół postanowiłem na nowo opracować zebrane teksty i przygotować makietę książki pod roboczym tytułem „Stołuńska opowieść”. Po kilku miesiącach intensywnej pracy zaprezentowałem jej rezultat osobom odpowiedzialnym za promocję i rozwój kultury na terenie mojej gminy. Z entuzjazmem przyjąłem słowa pochwały i pozytywne opinie, ale mimo to nie znaleziono ani środków na publikację ani osoby, która mogłaby poprowadzić mnie przez gąszcze biurokracji, pozyskiwania funduszu i wypromowania mojej pracy w regionie. Usłyszałem również, że jestem jeszcze za młody i że nie posiadam w środowisku „autorytetu” (…).

http://www.stypendiumzwyboru.pl/uczestnicy/wydanie-ksiazki-o-mojej-rodzinnej-miejscowosci-318

Autor: UZetka.pl

Zobacz więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
0:00
0:00