Jeśli znacie fajne przepisy, zróbcie kilka zdjęć i dajcie nam znak! gazeta@uzetka.pl – w temacie maila “mój przepis” 🙂
ZIELONO MI
Składniki:
makaron typu Lasagne
szpinak
śmietana
jajko
czosnek
sól i pieprz
ser żółty
Sposób przygotowania:
1. Szpinak usmaż na patelni, dodaj posiekany czosnek i śmietanę, dopraw solą i pieprzem.
2. Makaron i szpinak rozłóż warstwami na przemian, na wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
3. Śmietanę połącz z jajkiem i rozlej na wierzchu zapiekanki, a następnie posyp startym serem.
1. Szpinak usmaż na patelni, dodaj posiekany czosnek i śmietanę, dopraw solą i pieprzem.
2. Makaron i szpinak rozłóż warstwami na przemian, na wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
3. Śmietanę połącz z jajkiem i rozlej na wierzchu zapiekanki, a następnie posyp startym serem.
4. Piecz ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni.
Smacznego!
Autor: Kornelia Kornosz, fot. Wojciech Waloch