UCZELNIA:

Konkurs na ambasadora Unii Europejskiej

Program został zainicjowany w roku akademickim 2011/2012 przez Europejski Urząd Doboru Kadr (EPSO), który ma zachęcić studentów do podjęcia pracy zawodowej w instytucjach unijnych.

Biuro Karier Uniwersytetu Zielonogórskiego przygotowało w związku z tym, trzy rodzaje warsztatów, które odbędą się:

28 kwietnia 2015r. o godz. 11:30 – 13:00 w auli B, – spotkanie pt. „Praca w instytucjach UE”, które poprowadzi obecna Ambasadorka Karier UE Agnieszka Zakrzewska. Uczestnicy spotkania poznają stanowiska, na które można aplikować (począwszy od stażysty i asystenta do urzędnika UE), dowiedzą się jak wygląda procedura rekrutacyjna oraz jak się do niej przygotować . Osoby zainteresowane udziałem w spotkaniu proszone są o przesłanie swojego zgłoszenia na adres mailowy :  rodm@rodm-zielonagora.pl do 20 kwietnia 2015r.

29 kwietnia 2015r. o godz. 9:15 – 10:45 w sali nr.3 budynku WMIE A-29 – wykład „Zarządzanie i motywowanie dużych zespołów” prowadzony przez Agnieszkę Woźniarską – Dyrektora Biura Zarządzania Zmianą. Spotkanie organizowane jest we współpracy z firmą PROVIDENT POLSKA w ramach projektu „Kultura dzielenia się wiedzą”.

11 maja 2015r. w godzinach 13:00 – 18:00 w salce szkoleniowej Biura Karier (budynek główny, p.103R) – warsztaty przygotowujące do konkursu EPSO prowadzone przez Dr Ewę Hartman, która jest doświadczonym wykładowcą akademickim, doradcą oraz specjalistą w zakresie prowadzenia szkoleń i warsztatów przygotowujących do egzaminów EPSO. Do udziału w warsztatach zapraszamy osoby, które zamierzają wziąć udział w konkursie EPSO. Zgłoszenia prosimy przesyłać na podany adres mailowy : rodm@rodm-zielonagora.pl do 4 maja 2015r. UWAGA ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA!

Wszystkich zainteresowanych zachęcamy do wzięcia udziały w warsztatach. Więcej informacji na stronie Biura Karier www.bk.uz.zgora.pl .

Autor: Lena Bąk

Zobacz więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
0:00
0:00