Plucie (i nie tylko) do talerza, przetwarzanie resztek jedzenia, zmiękczanie steku butem, reguła 5 sekund (co nie leżało na podłodze dłużej niż 5 sekund nadaje się do podania) – to tylko niektóre metody, które są na porządku dziennym. Wszystko to potwierdził także Łukasz – nasz gość – który kiedyś był kelnerem i stwierdził, że to całkiem normalne (!!!) metody. Dlatego… BĄDŹCIE CZUJNI!
Podczas tej całej gadaniny powstała lista. Można nawet stwierdzić, że to swojego rodzaju „czarna lista” :). Oto ona:
LISTA RZECZY KTÓRYCH POD ŻADNYM POZOREM NIE SPOŻYWAMY JEŚLI NIE SĄ ZROBIONE PRZEZ NAS:
1. Lasagne’a
2. Jedzenie na telefon np. pizza (zwłaszcza sos czosnkowy – przyp. Ala)
3. Alkohol (przede wszystkim wino „wyrabiane w danej knajpie)
4. Warzywa
5. Krewetki
6. Ryby
7. Steki
8. Cytryny
9. Lód
10. …
Uważacie, że powinnyśmy dopisać coś do listy? Piszcie! Jeśli macie związaną z tym historię, to tym lepiej. Wszystkie Wasze sugestie uwzględni i dopiszemy. I tak wspólnymi siłami stworzymy coś, co z pewnością przyda się każdemu.
Autor: Paula Mościcka